Imre Sooäär: võin kuni istungi alguseni mandaadist loobuda (28)

BNS
Copy
Imre Sooäär
Imre Sooäär Foto: Mihkel Maripuu

Imre Sooääre sõnul pole ta esmaspäeva hommikul lubanud enda eest kellelgi tema riigikogu liikmeks asumist või mitteasumist otsustada.

«Ma pole elu sees mingit survestamist talunud. Oma loobumisest või mitte, teatan riigikogu ees täna kell 15,» ütles Sooäär BNSile.

«Nii kaua, kui ma pole vannet andnud, pole ma ka riigikogu liige. Riigikogusse vannet andma või loobumisavaldust üle andma lähen kindlasti,» märkis ta.  

«Sellise jõulise survestamise peale nii ühelt kui teiselt poolt viimastel päevadel, kus mind lisaks veel jõuga ilma minu otsuseta tagaselja kuskile erakonda pannakse, võin täna mandaadist loobuda kuni istungi alguseni ja kaalun seda väga tõsiselt,» nentis Sooäär.

Sooääre võimalik riigikokku asumine tõusis päevakorda, kui keskerakondlasest riigikogulane Kalev Kallo jäi lõplikult süüdi korruptsioonikuriteos ja pidi sealt lahkuma. 

Kui Sooäär peaks riigikogu kohast loobuma, on nimekirjas järgmine asendusliige praegune Tallinna volikogu esimees Tiit Terik. Kui ka Terik peaks loobuma, pääseks parlamenti Jaan Toots.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles