Tšempion šoppas teistest meisterlikumalt

Karl-Joosep Küngas
Copy
Suur töö Los Angeles Lakersi mängijate palkamises oli ka LeBron Jamesil endal.
Suur töö Los Angeles Lakersi mängijate palkamises oli ka LeBron Jamesil endal. Foto: Kim Klement/USA TODAY Sports

Sel aastal ebaharilikult hilja lõppenud NBA hooaeg nihutas vabaagentide hankimise perioodi hilissügisesse, mistõttu on alles nüüd meeskonnad sisuliselt paika loksunud. Mõju avaldasid ka koroonaviirusest tekkinud majanduslikud probleemid. Paljud mängijad pidid leppima oodatust väiksema palgapäevaga, kuid mitte kõik.

Üllatuslikult oli turu kõige aktiivsem meeskond septembris NBA meistriks kroonitud Los Angeles Lakers, kes suutis meeskonda oluliselt sügavust lisada. Just see oli suureks probleemiks kogu põhihooaja vältel, kus mitmed mängumehed pidid plaanitust rohkem minuteid väljakul veetma.

Lakersi põhiülesanne oli Anthony Davise endale hoidmine. Seda ka suudeti ja erinevalt ekspertide arvamusest sõlmiti koostöö koguni viieks hooajaks. Davis otsustas nõnda pika lepingu teha eelkõige seetõttu, et tähtmängijal on olnud varem probleeme väiksemate vigastustega ja nõnda kindlustas ta endale korraliku palgapäeva. Tehinguga pistab NBA üks parimaid kaitsemängijaid viie aastaga tasku 190 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles