IRLi aukohus loobus Kabritsa tegevuse hindamisest

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kabrits
Siim Kabrits Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu aukohus loobus Siim Kabritsa rolli kohta elamislubade skandaalis hinnangu andmisest, jäädes ootama riigikogu komisjonide seisukohti.

«Kuna korruptsioonikomisjon võttis asja uurida ning ka erikomisjon on moodustatud kogu elamislubade skandaaliga seoses, siis aukohus ei tee enne otsust, kui need on oma otsused teinud,» ütles aukohtu esimees Avo Üprus.

6. jaanuaril Siim Kabritsa selgitusi kuulanud IRLi aukohus võttis tema suhtes otsuse tegemiseks lisaaega ning lubas teemat uuesti arutada 10 päeva pärast. «Plaanisin 16. jaanuaril aukohtu kokku kutsuda, aga seoses selle uue infoga loobusin,» sõnas Üprus.

«Minu isiklik seisukoht on, et Kabritsa puhul pole midagi menetleda,» lisas Üprus.

Kabrits ütles pärast erakonna aukohtu ees käimist, et otsustab riigikogust lahkumise või sinna jäämise, lähtudes aukohtu seisukohast. Kabrits küsis aukohtu seisukohta selles osas, kas ta on oma tegevusega rikkunud riigikogu liikme ametivannet ja lubas, et kui otsus on tema suhtes negatiivne, astub ta tagasi. «Ma arvan, et tema teeb oma otsused iseseisvalt,» ütles IRLi aukohtu esimees täna.

Riigikogu elamislubade uurimiskomisjon peab esitama oma töö lõpparuande riigikogule hiljemalt 1. juuniks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles