Magnus Kirt jaburast reegliuuendusest: kindlasti ei tekiks võitja tunnet (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Magnus Kirt võitis 2019. aasta suve lõpus Teemantliiga viimase katsega. Värsket reformi, kus parim selgub alati viimase katsega, ta aga heaks ei kiida.
Magnus Kirt võitis 2019. aasta suve lõpus Teemantliiga viimase katsega. Värsket reformi, kus parim selgub alati viimase katsega, ta aga heaks ei kiida. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Kergejõustiku tippvõistluse, Teemantliiga juhid otsustasid tulevaks hooajal väljakualasid reformida. Uus reeglistik tekitab sportlaste seas aga pahameelt. Rõõmus pole ka odaviskaja Magnus Kirt, kes tunamullu sarja kokkuvõttes triumfeeris.

Uuendus näeb ette, et viie vooruga selgitatakse kolm tugevamat. Seejärel tulemused nullitakse ning kogu trio saab veel ühe katse, mille põhjal moodustub lõppjärjestus. Seega: võid põrutada maailmarekordeid, ent ikka esikohata jääda. Reformist pääsesid kõrgus- ja teivashüpe.

«Eks see on selline omamoodi uuendus,» mõtiskles Kirt Postimehega vesteldes. Ta jätkas kriitiliselt: «Arvan, et see kehtib igal pool: midagi ei tasu liiga keeruliseks ajada. Äkki kästakse varsti mõlema käega visata? Mõistan, et võistlust tahetakse huvitavamaks ja atraktiivsemaks muuta, aga sportlaste seiskohalt pole see kindlasti parim idee.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles