Uuring: enim plaanib uusi töötajaid värvata riigisektor (4)

Copy
«Palkade vähendamise plaane on hetkel märgata kolmes sektoris: turismis, ehituses ja ka üksikute tööstussektori tööandjate seas, peamiselt Harjumaal või Ida-Virumaal,» märkis Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder.
«Palkade vähendamise plaane on hetkel märgata kolmes sektoris: turismis, ehituses ja ka üksikute tööstussektori tööandjate seas, peamiselt Harjumaal või Ida-Virumaal,» märkis Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder. Foto: Liis Treimann

CVKeskus.ee ja Palgainfo Agentuuri sügisese tööturu-uuringu kohaselt on personaliotsingutele enim avatud riigisektor, kus 62 protsenti tööandjatest soovib järgnevate kuude jooksul uusi töötajaid värvata.

Lisaks on keskmisest suuremate värbamisplaanidega ka töötleva tööstuse, ITK- ja haridussektori tööandjad, vastavalt 60 protsendi, 58 protsendi ja 54 protsendiga. Kaubanduses on värbamisplaanid 48 protsendil tööandjatest, selgus uuringust.

Kõige vähem on personaliotsingutele avatud transpordi-, logistika- ja laondusvaldkonna tööandjad, kellest enamik plaanib minna uuele aastale vastu olemasolevate töötajatega ning 18 protsenti soovib palgata lisatööjõudu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles