Tartu kultuuri lühiuudised

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Oliver Kuusik 
Oliver Kuusik Foto: Rapla Kirikumuusika festival

Pauluse kirikus kõlab ooperimuusikat

Täna kell 18 ootab muusika­armastajaid Tartu Pauluse kirikus taas «Talveooper». Seekord laulavad kontsert­etendusel kostümeeritud Olga Zaitseva (sopran), Oliver Kuusik (tenor) ja Pavlo Balakin (bass), keda kõiki saadab klaveril Piia Paemurru. Meeleolu aitavad luua Pille Lill ja Alar Haak.

Pille Lille sõnul on kavas maailma ooperimuusika väljapaistvaid teoseid. Ettekandele tuleb Georg Friedrich Händeli, Wolfgang Amadeus Mozarti, Giuseppe Verdi ja teistegi heliloojate meistriteoseid, aga kõlab ka Andrew Lloyd Webberi muusikat.

Aasta kõige viimasel «Talveooperi» kontsertetendusel 17. detsembril kell 18 astuvad Pauluse kirikus publiku ette Elena Bražnik (sopran), Aare Saal (bariton), Ivo Posti (kontratenor) ja Neeme Ots (trompet), klaveril Ralf Taal.

«Talveooperit» korraldab muusikute fond PLMF. TPM

ERMis valmib jõululavastus

Eesti Rahva Muuseum pakub lasteaialastele ja nooremale koolieale jõuluprogrammi, mille hulgas esietendub teatrisaalis (sinna pääseb muuseumi tagumisest otsast) sel neljapäeval kell 12 «Kuidas Prõmm ja Nehh jõulud tegid».

Ligi tunnise vaatemängu peategelased on paksus laanes elavad õde-venda Prõmm ja Nehh, kelle elu lööb segamini ootamatu külaline. Mängivad Jan Erik Ehrenberg, Marin Mägi-Efert ja Helgur Rosenthal. Näidendi on kirjutanud ja lavastanud Kadi Haamer, kunstnik Maarja Meeru, animatsioonid on teinud Roland Seer, heli- ja valguskunstnik on Taavi Toom.

Jõuluprogramm «Segadus muinasjutumetsas» viib osalejad koos muinasjututegelastega seiklema ERMi näitusele «Elas kord…». Koos otsitakse kukke, kelle vanapagan on ära varastanud. Ilma kuketa ei hakka aga pööripäevast alates päevad kukesammu võrra pikenema. TPM

Estonian Voices lükkas kontserdi nädala võrra edasi

Vokaalansambel Estonian Voices tähistab oma kümnendat aastapäeva festivali Jõulujazz programmis kontsertidega Tartus ja Tallinnas, kus teeb kaasa ka ansambel Curly Strings. Publiku soovil on lisakontsert 13. detsembril Noblessneri valukojas, 7. detsembril Vanemuise kontserdimajas toimuma pidanud kontsert lükkus aga edasi 15. detsembrile. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles