Keskkonnaminister teeb metsanduse arengukava juhtkogu väiksemaks ja asjatundlikumaks (9)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Uue metsanduse arengukava koostamine on topanud eelkõige vaidluse tõttu, milline on Eestis jätkusuutlik raiemaht.
Uue metsanduse arengukava koostamine on topanud eelkõige vaidluse tõttu, milline on Eestis jätkusuutlik raiemaht. Foto: Mihkel Maripuu

Keskkonnaminister Rain Epler (EKRE) teatas ootamatult metsanduse arengukava juhtkogu laialisaatmisest ning väiksema ja asjatundlikuma juhtkogu moodustamisest.

«Juhtkogu ei tulnud toime neile seatud peamise ülesandega: esitada metsanduse arengukava aastani 2030 eelnõu hiljemalt septembris,» sõnas Epler esmaspäeva hilisõhtul riigikogu ees juhtkogu laialisaatmise otsusest teatades.

«Tundus, et proovida sama juhtkogu uuesti motiveerida või ükshaaval liikmeid vahetama hakata ei oleks hea ega mõistlik,» ütles Epler Postimehele. Ta lisas, et tegu pole vaid teadlaste koguga, esinduse saavad kõik seaduses ette nähtud huvirühmad.

«Enne uue juhtkogu kokkukutsumist plaanin nõu pidada ministeeriumi ametnike ja väliste ekspertidega, et täpsustada uue juhtkogu rolli protsessis,» täpsustas Epler. «Isiklikult arvan, et arengukava sisulise ettevalmistamisega peavad tegelema valdkonna eksperdid. Juhtkogu peab hoidma ajaplaani ja vaidlusküsimustes väga kindla fookusega tegelema kokkuleppe otsimisega, et asi edasi liiguks.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles