Turvakaamera video Liinibussi «karistanud» auto juht peab nüüd kolm kuud bussiga sõitma (12)

Copy
Bussi pidurdama sundinud juht peab nüüd ise kolm kuud bussiga sõitma.
Bussi pidurdama sundinud juht peab nüüd ise kolm kuud bussiga sõitma. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Tallinnas Kadriorus otsustas sõiduauto juht «karistada» liinibussi, mis tema arvates liiga aeglaselt valgusfoori tagant liikuma hakkas. Juht sõitis bussile ette, pidurdas järsult ja takistas ühistranspordivahendil umbes 15 sekundi jooksul edasi sõitmist.

Metodistki kiriku juures asuval ristmikul aset leidnud vahejuhtumi salvestasid arvukad turvakaamerad. Videost on näha, kuidas Narva maanteel valgusfoori taga seisnud sõidukid hakkavad Pirita poole sõitma. Nii esimeses kui ka teises sõidurajas sõidavad kõrvuti kaks liinibussi.

Tumedat värvi sõiduauti juht möödub eraldusriba kaudu teises rajas sõitvast bussist ja jääb selle ette seisma, sundides bussijuhti järsult pidurama.

Liiklust takistanud juht on kindlaks tehtud ning politsei võttis tal selle eest kolmeks kuuks juhtimisõiguse.

«Suvel arvas üks autojuht, et ühistranspordil läheb foori juurest liikumasaamiseks liiga kaua aega ja oma arvamust sellest väljendas ta videosalvestuselt nähtuval viisil. Arvates, et umbes 15 sekundit seismist on teistele liiklejatele piisav karistus, juht lahkus,» märkis videoty jaganud liiklusjärelevalvekeskus.

Tänaseks jõustunud otsuse kohaselt harjutab juht järgnevad kolm kuud ühistranspordi kasutamist, sest mootorsõiduki juhtimisõigus on temalt karistuseks ära võetud.

«Liiklus ei ole koht, kus oma arvamuse avaldamiseks võib teised liiklejad ohtu seada. Sellisel teol võivad olla väga rasked tagajärjed,» manitses liiklusjärelevalvekeskus.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles