Piparkoogid tordi sisse. Kaks lihtsat pühademaiust legendaarselt kondiitrilt Nadja Kaarmalt

Britt Rosen
Copy
Piparkoogitort laotakse piparkookidest ja kreemist kokku nagu küpsisetort.
Piparkoogitort laotakse piparkookidest ja kreemist kokku nagu küpsisetort. Foto: Eero Vabamägi

Piparkookidest võib laduda samasuguse tordi nagu küpsistestki ning maasikatest ja vahukooresest kreemist meisterdada koogikaunistuseks päkapikud, jagab Eesti üks nimekamaid kondiitreid Nadja Kaarma maiasmokkadele lihtsaid pühadenõkse.

Kõik mu tordid on lihtsad, tõdeb legendaarne kondiiter Nadežda ehk Nadja Kaarma, kelle lopsakad ning marjased vahukoore- ja beseerullid lõid üle kümne aasta tagasi koos Anni Arroga särama Haapsalu Müüriääre, Epp Maria Galerii ja Tallinna Komeedi kohviku koogiletid.

Vilunud liigutustega vormib tuhandete magusasõprade südamed ka koogiraamatutega vallutanud naine maasikatest ja kreemitupsudest piparkoogimaitselisele jõulutordile päkapikke. Isegi silmad ja suu võib pehme šokolaadi träpsudega kreemile joonistada,» lausub ta.

Rõkkava naeru saatel krutib Nadja maasikapäkapikkude näod kihilise tordi šokolaadivõõbale nii, et nood saaks kõigile lastele otsa vaadata, ükskõik millises toanurgas nood istuvad. Kreemist võib päkapikkude vahele «lundki» törtsutada, näitab kondiiter ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles