Terviseameti juht Üllar Lanno: viirusega võib nakatuda ka kirikus (1)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
36 protsenti nakatunutest enam ei tea, kust nad nakkuse said, ütleb terviseameti juht Üllar Lanno. 
36 protsenti nakatunutest enam ei tea, kust nad nakkuse said, ütleb terviseameti juht Üllar Lanno. Foto: Remo Tõnismäe

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno tõdes Postimehe otsesaates, et nakkusoht on loomulikult olemas ka kirikus nagu mujalgi. «Päris palju on ka selliseid koldeid, kus levik toimub kloostrites ja teatud kiriklike tegevuste kaudu,» sõnas ta. Sellele vaatamata otsustas valitsus kirikuid Ida-Virumaal mitte sulgeda. «Sulgemine võib olla samm edasi, kui meil läheb olukord veel halvemaks,» lisas Lanno.

Uute piirangute kehtestamisel kostis arvamusi, et oleme meetmetega paar nädalat hiljaks jäänud. Kas oleme?

Me ei ole hiljaks jäänud. Oleme üritanud nii terviseameti, teadusnõukoja kui ka valitsusega arvestada ühiskondliku taluvuspiiriga. Nägime, millise reaktsiooni tekitas kevadine riigi täielik sulgemine ja milline võiks olla tänane mõjuefekt, kui selline vajadus peaks jälle tekkima.

Me otsime pidevalt piirangute kaudu lahendust, et nakkuskordajat alla viia. Samal ajal jälgime, et haiglavõrk, mis peab kohanema ka suurema hulga haigete vastuvõtuga, oleks kahe nädala jooksul võimeline end kohandama uue vastuvõtutasemega. Need on kaks kriteeriumit, mille vahel tuleb meie asutusel teha väga selgeid valikuid. Mida saame teha ja mida mitte.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles