Marko Asmer: on tähtis, et Red Bull otsustas Vipsi kasuks

Karl Mihkel Eller
Copy
Lõppenud hooajal ei saanud Jüri Vips piisavalt võistluskogemust, kuid tema aasta lõppeb elu esimese ametliku F1-testiga. 
Lõppenud hooajal ei saanud Jüri Vips piisavalt võistluskogemust, kuid tema aasta lõppeb elu esimese ametliku F1-testiga. Foto: Drew Gibson/MGP

Mõne kuu eest tundus, et Eesti vormelipiloodi Jüri Vipsi lootus ühel heal päeval vormel 1 sarja jõuda võib sattuda löögi alla. Lõppeval aastal luhtus pandeemia tõttu plaan kihutada Jaapani Super Formulas. Suvel startis ta küll neljal vormel 2 sarja etapil ning pääses korra poodiumile, kuid ihaldatud punkte vormel 1 võistlemiseks vajalikuks superlitsentsiks oli endiselt vajaka.

Eile lõpetas Vips Bahreinis kolm päeva kestnud vormel 2 testid. Eesti vormelisõitja abilise Marko Asmeri arvates kulges nädal töökalt. Kahel esimesel päeval testiti Hitech GP meeskonna tarbeks olulisi uuendusi, kuid viimase päeva hommikupoolikul läbiti konkurentidega võrreldes enim ringe ning ennelõunase sessiooni lõpuks näidati kolmandat aega.

Ringiaegadest ei saa aga lõplikke järeldus teha, sest Asmeri sõnul on igal meeskonnal oma programmid ja tegemised, millest ei peegeldu kogu tõde. «Testid on kenasti läinud. Katsetamiseks mõeldud päevade arv on limiteeritud ja programm, mis on vaja selle ajaga läbida, päris pikk. Neljapäeval oli Jüri aegade võrdluses päris ees ja ka võistlussimulatsioonid kulgesid väga hästi. Kokkuvõttes positiivne nädal,» ütles Asmer intervjuus Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles