Metsaisad võluvad tülitsevad klassikaaslased ühtseks tiimiks (2)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Õhtune melu lõkke ääres.
Õhtune melu lõkke ääres. Foto: Erakogu

Loodusesõpradest isad nuputasid välja, kuidas muuta tülitsevad teismelised nagu imeväel ühtseks seltskonnaks – selle taga on klassi siduvad metsamatkad nimega KLAPP. 

«Oleme lapsega kolm päeva koos metsas ja näeme, kuidas ta võitleb iseendaga ja oma koha eest grupis. Kuidas hoiab esimest korda käes näiteks sibulat – tal pole varem lubatud kööginuga katsuda ega tikku tõmmata. Näeme ära lapse terve maailma,» ütles OÜ KoosOn matkajuht Palbo Vernik (46), kes koos Viljar Lillmaaga (43) lapsi muutvaid metsamatku korraldab.

Meeste jutu järgi iseloomustab laps emotsioone tulvil kolmepäevast metsaelu kodus tavaliselt kahe sõnaga: tore oli. Nii aga metsaisadeks kutsutud Vernik ja Lillmaa asja ei jäta. Esimene lops avas meeste silmad

«Asi algas sellest, et meie vanemad pojad käisid ühes klassis,» rääkis Vernik. «Viiendas klassis põrkusid neli-viis poistegruppi, tüdrukud keerasid sinna veel «paleemänge» juurde ja mõni nimetas klassi kooli kõige hullemaks. Kevadist ekskursiooni plaanides pakkus klassijuhataja muuseumi või Livu veeparki, kui Viljar hõikas: võib-olla peaks nendega hoopis metsa minema?» Üllatuslikult olid vanemad nõus.

«Hakatuseks tegime laste jaoks kõik ära, isegi võileivad,» mainis Vernik. «Panime lõkke põlema, organiseerisime mänge,» lisas Viljar Lillmaa. «Kui olime õhtul aidanud lastel telgid püsti, lasime lõdvaks – päev on tehtud! Siis aga tuli üks tüdruk ja ütles: «Teil oli seal kirjas, et õhtuooteks on kolm võileiba ja küpsis ja tee. Ma sõin kaks võileiba ära, võtaksin nüüd selle kolmanda ka! Ja tee ka, palun, roheline, kui sobib.» Mõlemad jäid tegemata, aga õppetunni saime – viimane kord, kui SELLIST matka teeme!»

Järgmisel aastal võtsid mehed metsa kaasa köögiviljad, liha ning potid-pannid. Lapsed said kätte noad kartulite koorimiseks ja kirved puude lõhkumiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles