Huntide esindaja kohtus (13)

Carl-Robert Puhm
Copy
Eleri Lopp-Valdma
Eleri Lopp-Valdma Foto: Erakogu

On rõõm tõdeda, et looduse ja loomade kaitsmine ei piirdu Eestis vaid koerte, kasside ja remmelgatega. Eleri Lopp-Valdma seisab selle eest, et kaitstud oleksid ka külmaverelise kiskja, hundi huvid.

Kui keskkonnaamet otsustas tänavu tõsta huntide küttimismahu mullusest kaks korda kõrgemaks, pöördus Lopp-Valdma loomade kaitseks halduskohtusse. Esimese võidu tema juhitav MTÜ Eesti Suurkiskjad juba sai, kui Tallinna halduskohus vähendas kaebuse menetlemise ajal küttimiskvooti poole võrra.

Kuigi jahimehed ja kariloomapidajad on pahased, väärib säärane initsiatiiv tunnustust. Ei ole just palju inimesi, kes oleks valmis kiskjate kaitsmiseks kohtusse pöörduma. Pigem näevad isegi loomasõbrad huntides – kelle keskmine eluiga on vaid alla kahe aasta, kuigi jõudu jaguks kümneks – pahalast, kes liiga teeb.

Tahtmata seisukohta võtta, kui põhjendatud säärane kaebus oli ja milline võiks olla Eestis huntide arvukus, on hea tõdeda, et võsavillemite huvide eest seistakse. Jahimeeste ja kariloomapidajate pideva lobi all on oht huntidele liiga tegemiseks suur. Seda, kas tänavu on huntidele liiga tehtud, otsustab juba kohus.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles