ÜLEVAADE Merkel tõmbab Saksamaa hõõgveinipeole hädapidurit

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Sel nädalavahetusel nautisid inimesed veel Berliini Breitscheidplatzi jõuluturul hõõgveini, kuid kesknädalast on kogu Saksamaal avalikus kohas alkoholi tarbimine keelatud.
Sel nädalavahetusel nautisid inimesed veel Berliini Breitscheidplatzi jõuluturul hõõgveini, kuid kesknädalast on kogu Saksamaal avalikus kohas alkoholi tarbimine keelatud. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Saksamaal algab ülehomsest pikk pühadevaikus: poodide sulgemisega jääb ära viimane tormamine kingituste hankimiseks ning ostupidu jõulujärgsel allahindlusel, hõõgveini tohib tavapärase jõuluturu asemel nautida tänavu ainult kodus ning uus aasta tuleb vastu võtta ilma peo ja saluudita.

«Me oleme sunnitud tegutsema ja ka tegutseme nüüd,» teatas eile Saksamaa kantsler Angela Merkel, kui oli jõudnud koos 16 liidumaa liidriga kokkuleppele koroonapiirangute karmistamises.

Saksamaal kehtib novembrist saadik n-ö osaline sulgemine, kuid selle kiuste taas eksponentsiaalse kasvu faasi jõudnud uued nakatumised koroonaviirusega ning aina rohkem Covid-19 surmi sundisid tervishoiusüsteemi ülekoormamise ennetamiseks võime reegleid veel rangemaks muutma.

Die Welti andmeil on eesmärk saavutada olukord, kus ollakse taas suutelised nakatunute lähikontaktseid välja selgitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles