ERR.ee: jää takistab Pajupea kütusereostuse likvideerimist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Pajupeal üleeile avastatud kütusereostuse likvideerimist takistavad külmakraadid, mis on reostunud kraavile jääkaane peale ehitanud.

Päästeameti esindajad käisid Rae vallas Pajupea külas avastatud kütusereostust uurimas ka eile, kuid tõdesid, et praegu neil kohapeal suurt teha ei ole, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Eile (üleeile, toim.) sai kaetud saepuru ja absorbendimattidega, kraavile on ette pandud ka üks poom. Reostus edasi ei levi, kuna vesi on jäätunud,» nentis päästeameti Põhja regiooni vastutav korrapidaja Priit Orusalu.

Külmakraadid ja jää takistavad küll reostuse levimist, kuid paraku ka selle kokkukorjamist. Reostunud lume ja diislikütust endasse imenud saepuru kokkukogumise ja minematoimetamisega tegelevad kohalikud töömehed, kuid kui nii kogu reostust kätte ei saa, tuleb sulailma saabudes uuesti päästeameti professionaalidel käed külge panna.

Kui palju just kütust kraavi on voolanud, on esialgu raske määrata ning ebaselge on esialgu seegi, kust ja kelle süül diisel kraavi sattus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles