Viimsi vallavoliniku sadama vastu koguti üle 1200 allkirja

BNS
Copy
Viimsi volikogu liikme Valdur Kahro rajatud sadam Rohuneemes.
Viimsi volikogu liikme Valdur Kahro rajatud sadam Rohuneemes. Foto: Marek Uuk

Viimsi vallavoliniku Valdur Kahro sadama ja Viimsi valla tegevuse vastu koguti rahvaalgatuse korras 1205 allkirja.

Aktivistid annavad teisipäeval Viimsi vallavalitsusele üle rahvaalgatuse korras kogutud 1205 allkirja millega nõutakse volikogu liikme Valdur Kahro väidetavalt ebaseadusliku sadama likvideerimist ja looduse lagastamise lõpetamist, teatas rahvaalgatuse eestvedajate nimel Maria Mathiesen.

Mathieseni sõnul on valla inimesed tunnistajaks protsessile, kus «seadustele vilistades ja tugevama õigust ära kasutades on ebaseadusliku sadama ehitusega lammutatud nii viimsilaste ühiskasutuses olevat looduskeskkonda kui vallakodanike usku õiglasesse ja ausasse vallajuhtimisse».

«Õiglane vald ei peaks lubadeta ebaseaduslike hiigelmuulide rajamist «autasustama» detailplaneeringuga, vaid otsustama keskkonnakahjulike ja sellesse randa sobimatute monstrumite lammutamise,» ütles Mathiesen. «Soovime, et vallavõim häbiväärse detailplaneeringu lõpetaks ning lõputu vallavoliniku huvide menetlemise asemel asuks tegutsema algse olukorra taastamise nimel.»

Ühisavaldusega sooviti Rohuneeme Liivalahe jäämist rannaks, mille mereäär ning rannariba on vaba täies ulatuses, samuti soovitakse juba algatatud detailplaneeringu tühistamist ning vallavõimu «vigurdamise ja teerullipoliitika» lõpetamist.

Kohalik Rohuneeme külaselts on korduvalt teavitanud Viimsi valda ja keskkonnainspektsiooni väidetavalt ebaseaduslikust ehitusest Rohuneeme rannas, kuid vaatamata sellele on massiivse lainemurdja ehitamist jätkatud ning tänaseks on see peaaegu valmis ehitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles