Reformierakonna aukohus võttis Otepää reformierakondlased käsile

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar
Silver Meikar Foto: Toomas Huik

Reformierakonna aukohus kuulas Postimehe kinnitamata andmetel eile üle mõned erakonna Otepää piirkonna liikmed, ehkki lükkas varem Silver Meikari esitatud kaebuse tagasi.

«Küsimus pole niivõrd omavalitsuse juhtimises, vaid selles, et piirkonnaorganisatsioon peab leidma uued liidrid,» lausus üks allikatest. Niisiis arvas ta, et juhul kui aukohus soovitab Otepää reformierakonna ladviku välja visata, tuleb see arutusele erakonna juhatuse ülejärgmise nädala koosolekul.

Aukohtu liige Paul-Eerik Rummo oli eile õhtul väga kidakeelne. «Ma ei saa midagi kommenteerida. Jätkame taustauuringutega,» lausus ta. «Kõige täpsem oleks öelda, et teema on endiselt üleval. Aukohtu töökord ei luba aga öelda midagi enne, kui asi on viidud lõpule.»

Rummo ei osanud tegelikult vastata isegi küsimusele, kas aukohus jagab meediale kommentaare, kui on oma otsuse langetanud. «Seda pean ma töökorrast järgi vaatama.»

Reformierakonna piirkonnaorganisatsiooni esimees on Aivar Nigol, praegune Otepää volikogu esimees. Reformierakond on kuue volikogu liikmega ka Otepää koalitsiooni suurim osaline. Viiest vallavalitsuse liikmest kaks on reformierakondlased ja ülejäänud kolm parteitud.

Aivar Nigol ise ütles vaid seda, et «oleme kohtunud inimestega küll, aga seda me ei saa käsitleda selliselt. Ma paluks, kui te räägite aukohtu esimehega,» lausus ta.
Postimees kirjutas ülemöödunud nädalal, et Silver Meikar andis Otepää reformierakondlased erakonna aukohtusse ja palus kaaluda nende sobivust erakonda, aga kaebus lükati tagasi. «Minu arvates ei lähe nende inimeste  tegevus kokku nende väärtustega, mida Reformierakond on sätestanud oma põhikirjas ja programmis,» lausus Meikar toona.

Ta meenutas, et mullu otsustati Pühajärve kool ilma igasuguse arutamiseta kinni panna. Postimees kirjutas ka sellest, kuidas erafirma sai vallajuhtide tegevusetuse tõttu kaevandamisloa hoolimata sellest, et elanike vastuseisu tõttu oli varasem vallavõim selle keelanud ja arendajat isegi kohtus võitnud. «Nagu ma aru saan, vastutavad needsamad inimesed otseselt või kaudselt ka selle kaevanduse avamise eest,» lisas poliitik.

Meikar soovis, et erakonna aukohus võtaks Otepää vallajuhtide tegevuse arutluse alla ja annaks sellele hinnangu, seda aga ei tulnud. Selle asemel suunati ta esialgu Otepää piirkonna juhtide jutule.

«Mingit seisukohta ei võetud – kui see ei ole juhtum, kus aukohus peaks seisukoha võtma, siis milleks on seda institutsiooni üldse vaja?» küsis Meikar, kelle hinnangul kahjustab tema otepäälastest erakonnakaaslaste tegevus partei üldist mainet.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles