Kohalik vaade Roomlased pistavad rinda linna tungivate metssigadega

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Rooma prügiprobleem on loonud olukorra, kus metsloomad tungivad linna toitu otsima. 
Rooma prügiprobleem on loonud olukorra, kus metsloomad tungivad linna toitu otsima. Foto: Tiziana Fabi/AFP/Scanpix

Inimesed karjuvad: «Nad tulevad püssidega!» Politsei üritab tagasi hoida üha suurenevat rahvamassi, kes on värava taha kogunenud. Paanikasse aetud loomad jooksevad ringiratast ümber Mario Moderni lasteaia kiikede.

«Värdjad!», «Häbi!», karjuvad kodanikud. «See on vastuvõetamatu. Jagage seda videot ja näidake, millises maailmas me elame,» nõuavad mõned inimesed, kes kannavad toimuvat telefonikaameraga filmides üle.

Korrakaitsjad alustavad uinutinoolte tulistamist. Mõne minutiga on kõik läbi. Pärast noolte laskmist annavad nad emale ja kuuele põrsale surmava süsti.

Sündmused leidsid aset 16. oktoobril Vatikanist vaid kilomeetri kaugusel Rooma kesklinnas, kuhu metsseakari oli tunginud lootuses leida toitu. Selline vaatepilt on muutunud Igaveses Linnas juba tavapäraseks. Sotsiaalmeedia on täis videoid metssigadest, kes otsivad prügikastidest toitu, samal ajal kui jalakäijad ja sõidukid neist mööduvad.

Metssigade tapmine Mario Moderni pargis tõi kaasa tohutu vastuseisu, mis jõudis kõrgeimate poliitiliste ešelonideni. Probleemi saadavad taustal pealinna suured vajakajäämised mõnede esmaste teenustega, nagu näiteks prügivedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles