Eesti ja Ühendkuningriik järgivad Afganistanist lahkumisel NATO üldist joont (3)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Jüri Luik ja Eestisse Ühendkuningriigi vägede juurde jõuluvisiidile tulnud Ben Wallace eile Tallinnas.
Jüri Luik ja Eestisse Ühendkuningriigi vägede juurde jõuluvisiidile tulnud Ben Wallace eile Tallinnas. Foto: Kaitseministeerium

Nii Ühendkuningriik kui Kabulis nende väejuhatuse all teeniv Eesti plaanivad Afganistanist lahkumisel järgida üldist NATO joont, kinnitasid eile Tallinnas ühispressikonverentsi andnud kaitseministrid Ben Wallace ja Jüri Luik.

«Me järgime põhimõtet «Koos sisse, koos välja», mis põhimõtteliselt tähendab, et liitlased peaksid omavahel arutama, mis peaks olema tulevikustrateegia,» sõnas Luik vastuseks Postimehe küsimusele, kuidas mõjutab Afganistani missioonil selgroogu hoidvate USA vägede vähendamine Briti ja Eesti osalust NATO missioonil Resolute Support.

«Samal ajal käib seal rahuprotsess ning lõpuks on vägede välja toomine loomulikult parim lahendus, kuid me peame jälgima olukorda,» märkis Luik.

Ghani tahab kõnelusi kodumaal

Just eile teatas Afganistani president Ashraf Ghani, et septembrist Kataris Doha luksushotellis Kabuli seadusliku valitsuse ja Talibani vahel käivad kõnelused lähevad 5. jaanuarini pausile. Seejärel võiksid need Ghani sõnul aga jätkuda Afganistanis.

«Afganistani valitsus on valmis kõnelusteks ükskõik kus Afganistanis. Telgi all või väljas külmas,» vahendas Ghani kõneisik tema sõnu Twitteris. «Ei sobi nõuda kõnelusi luksushotellis. Inimesed peavad nägema, kuidas kõnelused toimuvad, mis küsimustele keskendutakse ja miks.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles