Riik otsib meditsiinitöötajaid tikutulega taga (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Ida-Viru keskhaiglas oli eilse õhtu seisuga 92 koroonaviirusega nakatunut. Erinevalt Narva haiglast on keskhaiglas õnnestunud haiglasisene viiruselevik ära hoida.
Ida-Viru keskhaiglas oli eilse õhtu seisuga 92 koroonaviirusega nakatunut. Erinevalt Narva haiglast on keskhaiglas õnnestunud haiglasisene viiruselevik ära hoida. Foto: Sander Ilvest

Marina Soboleva (33) on hooldajana töötanud viis aastat. Eelmisel nädalal läks ta Ida-Viru keskhaigla Covid-19 osakonda appi ning talle meeldib ses haiglas nii väga, et ta tahabki sinna tööle jääda.

Ida-Virumaa keskhaiglas on Soboleva tööl alates detsembri algusest. Ta reageeris kuulutusele, mis kutsus meditsiinitöötaja haridusega inimesi tööle. Kuulutuse järgi sobisid ka praktikandid ja need, kel haridus alles omandamisel. Soboleva on viis aastat töötanud hooldajana ja praegu õpib ta Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis.

Kohtla-Järvel elav Soboleva ärkab igal hommikul kell kuus, et kell seitse haiglasse tööle sõita. Enne kui ta haigla Covid-19 osakonda siseneb, paneb ta kaitserüü selga. Seejärel viib ta end olukorraga kurssi ning alles siis läheb koroonahaigete juurde.

«Ma ei karda [koroonahaigeid]. Olen juba hooldajana tööl olnud, see pole mulle hirmutav,» vastas Soboleva küsimusele, kas ta kartis koroonaepitsentrisse minna. Eileõhtuse seisuga on Ida-Viru keskhaiglas 92 ja Narva haiglas 64 koroonaviirusega nakatunut. Narvas on täheldatud ka haiglasisest viiruselevikut ja sinna on appi saadetud Tartu Ülikooli kliinikumi meedikute brigaad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles