Suur uuring: Eesti internet on naabritega võrreldes põrgukallis (39)

Liina Laks
, reporter
Copy
Miks maksab odavaim lairibanetipakett Leedus kolm, aga Eestis 15 eurot?
Miks maksab odavaim lairibanetipakett Leedus kolm, aga Eestis 15 eurot? Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suurbritannia telekomiettevõtte Cable.co enam kui 200 riigis läbi viidud internetiuuring näitas, et Eesti telekomiettevõtjad suudavad siinselt rahvalt rohkem raha välja pigistada kui naaberriikides.

Suurbritannia telekomiettevõte Cable.co.uk viis läbi iga-aastase internetivõrgu uuringu 211 riigis ja järjestas nood internetiühenduse taskukohasuse poolest. Kuigi kõik Balti riigid mahuvad maailma järjestuses 60 soodsaima hulka, on Eesti siiski paketihinna poolest oma regiooni kalleim: kui maailma üldjärjestuses saavutas Eesti 55. koha, tähendab see siiski, et aastaga on riik kaks kohta kukkunud.

See-eest leiab Leedu 19. kohalt ning Läti kindlustas omale 27. koha. Britid leidsid, et keskmiselt jääb Eestis lairibapaketi hind 25 euro kanti, ja kui kõige odavama variandi saab omale napilt 15 euroga, siis kõige kallim pakett maksab tervelt 99 eurot kuus.

Kuna Skandinaavia telekomid tegutsevad Baltikumis laialdaselt, on tarbijal õigus küsida, kuidas on nii, et Leedu kõige kallim pakett maksab 24 eurot, Lätis aga 22 eurot ehk riigi parima teenuse saab kordades odavamalt kätte kui meil.

Kommentaarid (39)
Copy
Tagasi üles