Luksuskorter tõi Ossinovski firmale kohtusaaga (2)

Liina Laks
, reporter
Copy
Ärimees Oleg Ossinovskile kuuluv Skinest Arendus ehitas Tuukri 1b arenduses korteri lae vaid 2,1-meetriseks.
Ärimees Oleg Ossinovskile kuuluv Skinest Arendus ehitas Tuukri 1b arenduses korteri lae vaid 2,1-meetriseks. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ärimees Oleg Ossinovskile kuuluv Skinest Arendus käib kohut KPMG juhtfiguuriga, tüliküsimuseks kesklinnas asuv uusarendus.

Harju maakohus pidi lahen­dama vaidlust, kus Tallinna uus­arenduse korteri tõttu olid ­tülli läinud audiitoribüroo KPMG partner Hanno Lindpere ning suurärimehele kuuluv Skinest Arendus OÜ. Kuigi kumbki osapool ei soostunud järelepärimise peale kommentaare jagama, selgub kohtumaterjalidest, et mõlemad osapooled nõudsid lepingu rikkumise eest kopsakat kahjutasu.

Aga algusest. 2017. aasta suvel sõlmis Lindpere Skinest Arendusega lepingu: Skinest pidi selle järgi järgmise aasta sügiseks välja ehitama ­aadressil Tuukri 1b korteri, kaks parkimiskohta ja panipaigad. Lepingus oli ka kirjas, et mõningaid asju oli vaja teha teisiti. Kõik sai ära fikseeritud – lepingu kogusumma oli 437 000 eurot ning Skinest sai ettemaksuna 50 000 eurot kätte.

Ehitus hakkas venima

Uuel aastal hakkasid aga mured pihta. Kui algne valmimistähtaeg pidi olema 2018. aasta septembris, siis 30. augustil saatis Skinest Lindperele kirja, et nii vara ei saa ja pigem jääb tärmin novembrisse. Novembris jõudis kätte ka Skinesti esitatud tähtaeg asjaõigus­lepingu sõlmimiseks, aga kuna asi valmis polnud, ei leidnud ostjad sõlmimiseks põhjust. Ostjad kurtsid pärast kohtus, et neid ei teavitatud sellest, millest viivitus tekkis. Et ehituses on väike venimine pigem reegel kui erand, võeti asja rahulikult. Novembriks polnud asjad aga samuti valmis saanud, samuti ei teavitatud kohtumaterjalide andmetel ostjaid sellest, millal korter valmib.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles