Nigeeria koolirünnakus rööviti sajad õpilased

Postimees
Copy
Õpilaste koolikotid inimröövi sihtmärgiks langenud Kankara koolis Nigeerias. 
Õpilaste koolikotid inimröövi sihtmärgiks langenud Kankara koolis Nigeerias. Foto: KOLA SULAIMON/AFP/Scanpix

Sada Boko Harami võitlejat jooksid reedel tormi Nigeeria Kankara asula koolile ja avasid tule kohalike julgeolekutöötajate pihta. 320 poistekooli õpilast on jäänud rünnaku järel kadunuks.

Katsina osariigi võimude sõnul suutsid mõned õpilased põgeneda, kui ründajate ja korrakaitsjate vahel puhkes tulevahetus. Esmaspäeval teatati veel 17 õpilase leidmisest, kuid kadunud on ligi 320 poissi.

«Nad ütlesid, et tapavad kõik, kes üritavad põgeneda, kuid ma hakkasin jooksma ja ronisin ühelt kivilt teise peale läbi metsa,» kirjeldas põgenemist Usama Aminu, üks Reutersiga rääkinud Kankara keskkooli õpilastest.

Aminu lamas reede õhtul oma voodis kooli ühiselamus, kui kuulis tulistamist. Esmalt arvas ta, et tegu on neid valvavate korrakaitsjatega. Kuid AK-47 automaatidega varustatud ründajad olid juba tunginud ühiselamusse ja hoidsid kõiki relva ähvardusel hoonest lahkumast.

Katsina osariigi võimude sõnul võimaldas ründajate tulevahetus korrakaitsjatega mõnel poisil metsa põgeneda. 15-aastane Muhammad Abubakar oli nende 72 seas, kes suutis pimeduse katte all lähimasse külla jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles