​Koroonahaige murtakse lennujaamas maha ja käerauastatakse (2)

Marek Strandberg
, tehnoloogiatoimetaja
Copy
Koroonakoerteks õppetatud Kössi ja Miina (must) koos oma treeneri ja koerajuhi Susanna Paavilaisega Helsingis Vantaa lennujaamas.
Koroonakoerteks õppetatud Kössi ja Miina (must) koos oma treeneri ja koerajuhi Susanna Paavilaisega Helsingis Vantaa lennujaamas. Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO/AFP

Sellist vaatepilti võib näha, kui narko- või relvakoeraks koolitatud neljajalgne õpetatakse ka koroonahaiget ära tundma. Nii rääkis koerte õpetamisega seotust Sisekaitseakadeemia teenistuskoerte koolituskeskuse peaspetsialist, politsei kolonelleitnant Rene Radala.

Nädalapäevad tagasi võis lugeda Soome Vantaa lennujaama koroonakoertest, kes tuvastavad uudise väitel lõhna järgi Covidi-haigeid sajaprotsendilise täpsusega. Nuusutamiseks tuli testitaval kaelalt, näolt ja kuklast lapiga higi pühkida. Kui koer inimese higilõhnale ei reageerinud, väljastati talle ka tõend, et testitu osutus terveks.

«Koerale oskab juba lõhnu ära tunda, kulub uue lõhna äratundmise õpetamiseks mõni nädal,»​ selgitas Radala, aga lisas, et kujundlikult võttes ongi siia see koer maetud, miks koroonahaigega võib lennujaamas tõepoolest kehvasti minna.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles