90-aastane kõbur* Islandit vallutamas

Askur Alas
, Ajakirjanik
Copy
Silmapiirini ulatuv lagedus on Islandi maastiku võlu, kuid aina enam pingutatakse Islandis selle nimel, et puud siiski tagasi saada. 
Silmapiirini ulatuv lagedus on Islandi maastiku võlu, kuid aina enam pingutatakse Islandis selle nimel, et puud siiski tagasi saada. Foto: Askur Alas

Otto Kubo (89) ütleb: «Ma vaatasin seda maali ja see maal vaatas mind. Ma pidin sinna minema.» Tema oli üks vähestest eestlastest, kes sel aastal Islandil käis, sest reisimisvõimalused olid piiratud.

Siiski, suvel avanesid korraks rändamiseks teatud variandid, mis kevadise eriolukorraga olid kinni keeratud. Üks neist oli Island, kuhu Germalo Reisid suutis – Odinile tänu – saata kaks reisigruppi viiest plaanitust. Mina olen juhtumisi Islandi giid ja tõlkija ning minu gruppi juba 65 aastat Kalevi kommivabrikus töötanud härra Kubo sattuski.

Sellises eas kuumaastikule minna on eriline, ent härra Kubo köitis mu tähelepanu ka mõne muu asjaoluga. Näiteks sellega, et ta on reisinud juba 83 riiki ja läbinud kokku 674 684 kilomeetrit, piltlikult öeldes peaaegu Kuule ja tagasi. Sealjuures on Härra Kubo väga täpne: ta käib iga lennu järel pilootidelt kilometraaži küsimas, mitte ei võta seda Google Mapsist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles