Elering jättis Tootsi tuulepargi soodsama toetusskeemita (3)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Elering on seisukohal, et Eesti Energia polnud Tootsi tuulepargi ehitamiseks võtnud 2016. aasta lõpu seisuga mingeid siduvaid kohustusi, mistõttu riigifirma projekt vanasse toetusskeemi ei mahu. 
Elering on seisukohal, et Eesti Energia polnud Tootsi tuulepargi ehitamiseks võtnud 2016. aasta lõpu seisuga mingeid siduvaid kohustusi, mistõttu riigifirma projekt vanasse toetusskeemi ei mahu. Foto: Lilli Tölp

Eleringi otsuse kohaselt ei saa Enefit Greenile kuuluv Tootsi tuulepark valmimisel taastuvenergia toetust niinimetatud vana skeemi järgi, sest arendaja polnud võtnud endale pöördumatuid kohustusi tuulepargi rajamiseks. Eesti Energia juhi Hando Sutteri sõnul kaalutakse otsuse kohtusse kaebamist.

Ilmselt mõjutab Eleringi otsus ka Enefit Greeni erastamise ja börsile viimise plaani. Eesti Energia juhi Hando Sutteri sõnul liigutakse Tootsi arendamise ja IPOga edasi, kuid see võib tähendada, et investoritelt kaasatud rahaga tehtavad investeeringud lähevad Eestist välja. «Meil on projekte alates Soomest kuni Poolani välja, kus me saame IPO raha kasutada,» ütles Sutter.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles