Sportlaskomisjon – mõistlik või mõttetu?

Mariel Gregor
Copy
Sportlaskomisjoni töötuba Kääriku laagris tõi mitmeid huvitavaid ideid. Annika Sakkarias lava ees.
Sportlaskomisjoni töötuba Kääriku laagris tõi mitmeid huvitavaid ideid. Annika Sakkarias lava ees. Foto: Jan Õiglane/Eesti Kergejõustikuliit

Kergejõustikuliit on üks väheseid alaliite Eestis, kes moodustanud toimiva sportlaskomisjoni. Kas asjal on ka mõte ja sportlaste hääl jõuab paremini spordiametnikeni või on tegu vaid linnukese kirja saamisega? Paljude eri alade juures on sportlaste ja alaliitude läbisaamine keeruline, sportlaskomisjon peaks aitama neid teemasid siluda ja kahe poole vahele sildu looma.

Kergejõustikuliidu sportlaskomisjon moodustati 2018. aastal, sest Euroopa alaliit soovis seda oma liikmetelt. Veidi pärast seda tuli alaliitudele sama palve ka Eesti Olümpiakomiteelt.

Komisjoni liikmed on olümpiavõitja Gerd Kanter (esimees), Liina Tšernov, Jaak-Heinrich Jagor ja Henrik Kutberg. Koos Kanteriga ka EOK sportlaskomisjoni valitud Sakkarias on komisjoni aktiivseim eestvedaja. Sakkariase sõnul on ta tänu komisjonis tegutsemisele hakanud paljusid asju nägema teise nurga alt. Kergejõustiklastele on tehtud palju koolitusi ja ajurünnakuid.

Mida arvavad komisjoni tööst alaliidu inimesed ja kas leitakse ühine keel?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles