«Cyberpunk 2077» – neoonsamurai möllab filigraanses metropolis (8)

Tuuli Põhjakas
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
«Cyberpunk 2077»: Johnny Silverhand paistab olevat erakordselt cool tüüp, ja pole ka ime.
«Cyberpunk 2077»: Johnny Silverhand paistab olevat erakordselt cool tüüp, ja pole ka ime. Foto: Kuvatõmmis

Viimase aja oodatuim videomäng «Cyberpunk 2077» jõudis pärast korduvaid edasilükkamisi enne jõule müüki ning tulemus on ootamist väärt.

Aastapäevad tagasi õnnestus Keanu Reevesil lõhkuda internet üheainsa lausega. «You’re breathtaking!» kõlab nagu suvaline kompliment, kuid see polnud seda teps mitte ning ka Keanu polnud pelgalt Keanu. Ta oli Johnny Silverhand, ikooniline rokkstaar, kes suri arvatavasti aastal 2023 omamoodi terroristina, loodud REDengine’i 500-pealise tiimi poolt ühe aasta oodatuima mängu «Cyberpunk 2077» jaoks.

«Cyberpunk 2077» on olnud arenduses ligi kümme aastat ning seda on mitu korda edasi lükatud, nii et ootusärevus oli 10. detsembriks, kui mäng lõpuks välja tuli, nagu kiiresti põleva süütenööriga pomm. Poola videomängude arendaja CD Project Red, kes on muuhulgas ka «Witcheri» seeria taga, ei ole selle küberpungiliku postapokalüptilise mängu juures kuidagi tagasi hoidnud. Pigem kallatakse kliendid mängumõnuga isegi üleliia pillavalt üle, pakkudes avatud maailma, hunnitut ja eetiliselt laetud rollimängu ning hiilgavalt kirevat kunstnikutööd. See kõik pidi ju tähendama enneolematut mänguelamust…

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles