Mõjuhindaja arvestab metsasõjas tule alla jäämisega (3)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Metsanduse arengukava keskkonnamõjude hindamise programmi koostajat ähvardab oht jääda vaidluses raiemahu üle kahe tule, metsatöösturite ja looduskaitsjate vahele.
Metsanduse arengukava keskkonnamõjude hindamise programmi koostajat ähvardab oht jääda vaidluses raiemahu üle kahe tule, metsatöösturite ja looduskaitsjate vahele. Foto: Sander Ilvest

Viiendal katsel ilmus välja ettevõte, kes soovib koostada ­Eesti metsanduse arengukava (MAK) keskkonnamõjude hindamise programmi. Arengukava, mis peaks uuest aastast kehtima hakkama, valmib rohkem kui kahe aasta pärast.

«Otsustasime, et Eesti riik tuleb hädast välja aidata,» kommenteeris OÜ Maves juht Karl Kupits, miks ettevõte tegi pakkumise MAK2030 keskkonnamõju strateegilise hindamise ja muude oluliste mõjude hindamise programmi koostamiseks.

Riigi tugiteenuste ­keskuse korraldatud riigi­hanke tähtajaks 14. detsembriks laekus­ki vaid see üks pakkumine. Kuigi välja oli kuulutatud rahvusvaheline hange, ei soovinud sellel osaleda ükski välismaine hindamisettevõte.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles