Heigo Kaldra: kas kriis päästab töö olemuse? (2)

Copy
Heigo Kaldra.
Heigo Kaldra. Foto: Manpower

Töötamise vormid ja viisid on palju muutunud, töö sisuline olemus on aga suuresti samaks jäänud, kirjutab Manpower Baltikumi tegevjuht Heigo Kaldra.

Meil on tervishoiukriis, majanduskriis, tööjõukriis. Kümned tuhanded inimesed istuvad töötuna kodus ja tuhandeid ootab koondamine ees. Paljud pelgavad, et robotid võtavad neilt töö ära ja ilmselt veel suurem hulk ootab kodanikupalka. Just seetõttu on paslik aeg tõstatada filosoofiline teema: kas töö olemus peaks olema tammsaarelik surnuksrabamine või mõnus ja nauditav hobi, mille keegi teine kinni maksab?

Millest selline küsimusepüstitus? Eelmisest majanduskriisist alates ja süvenenud tööjõu nappuse taustal on paljude inimeste hoiakud seoses tööga oluliselt muutunud. Töö sisuline tegemine ei tundu enam osa inimeste silmis populaarne, pühendumine on pigem haruldane ja tulemus peab kätte jõudma suurema pingutuseta. Kindlasti on aga tähtis hea palk, muud hüved ja piisavalt vaba aega endale, mis on tihtilugu tööintervjuul kandidaatide esimesed teemapüstitused.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles