Edukas kaugtöö eeldab teadlikku lähenemist

, praktikant
Copy
Igal töökohal polegi aga kaugtöö mõistagi võimalik. Nii ei saa suur hulk Alexela sadamaterminalide töötajaid siiski kaugtööd teha. Pinguta, kuidas tahad, kuid laeva laadimiseks, vaguni tühjendamiseks või veduriga sõitmiseks peab ikka inimene käed külge panema.
Igal töökohal polegi aga kaugtöö mõistagi võimalik. Nii ei saa suur hulk Alexela sadamaterminalide töötajaid siiski kaugtööd teha. Pinguta, kuidas tahad, kuid laeva laadimiseks, vaguni tühjendamiseks või veduriga sõitmiseks peab ikka inimene käed külge panema. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tarkvaraettevõtte Helmes Eesti kontoris osaleb sada töötajat eksperimendis, millega testitakse, kuidas saavutada kaugtöös nii ettevõttele kui ka töötajatele parimad tulemused. Praegu, kui augustis alanud eksperiment on umbes poole peal, saab rääkida esimestest tulemustest.

Uuringute järgi meeldib inimestele paindlikkus. Näiteks eile avaldatud Swedbanki küsitluses osalejatest eelistas pool hübriidtööd nii kodus kui ka kontoris, 30 protsenti soovis töötada vaid kontoris ja umbes viiendik ainult kodus. Oluline osa eksperimendis ongi jätta inimestele vabadus ise otsustada oma töökoha paiknemise üle.

Helmese grupi arendusjuhi Aino-Silvia Tali sõnul eristab kaugtöös edukaid tiime teistest see, et nad pööravad teadlikult rohkem tähelepanu töötajate heaolule ja meeskonna moraalile. Pole ehk kuigi üllatav, aga hübriidtöö eripäradele teadlikku tähelepanu pööravate rühmade liikmete rahulolu näitajad ja ka töötulemused on ligi kümnendiku võrra paremad kui oma tegemisi tavamudeli alusel jätkavatel tiimidel. Tegu on sotsiaalteaduste mõõdupuu järgi statistiliselt olulise ja kõneka erinevusega, mis on ilmselt tähtis paljudele, kes on praeguses olukorras kaugtööle sunnitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles