G4S andis politseile üle 7141 korrarikkujat

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss
Politseibuss Foto: Postimees.ee

Turvakontserni G4S töötajad andsid eelmisel aastal õiguskorra rikkujaid politseile üle 7141 korral, enim korrarikkumisi tõkestati Tallinnas ja pealinna lähiümbruses.

64 protsenti korrarikkujatest (4581 juhtumit) jäid G4Si turvatöötajatele vahele Põhja regioonis (Tallinn, Harju- ja Raplamaa). Lõuna regioonis andsid G4Si turvatöötajad politseile üle 1350 korrarikkujat, Ida regioonis 745 ja Lääne regioonis 465.

76 protsenti politseile üleantuist panid õigusrikkumise (valdavalt varguse) toime kaubanduskeskuses.

Võrreldes 2007. aastaga vähenes poevarguste arv 19 protsenti. Kahanemine on tingitud läinud suvel kehtima hakanud seadusemuudatusest, mis võimaldab korduva väikevarguse toime pannud isikuid taas kriminaalvastutusele võtta. Kui mullu esimesel poolaastal andsid G4S politseile üle 3016 poevarguselt tabatut, siis teisel poolaastal vähenes see number 583 juhtumi võrra.

G4Si Põhja regiooni tegevdirektori Margus Kolumbuse sõnul oli G4Si jaoks läinud aasta olulisemaks märksõnaks kuritegevuse kasvutrend.

Kolumbuse sõnul on tõenäoline, et kasvavad ka vargused ja sissemurdmiste arv nii kodudesse kui büroodesse. «Soovitan nii ettevõtteil kui ka eraisikuil kasutatavad turvameetmed üle hinnata, G4S on vajadusel valmis andma ka sellekohast abi ja turvaauditeid läbi viima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles