Manuela Pihlap: viirus ei levi televiisori kaudu (7)

Manuela Pihlap
, Põhja-Tallinna linnaosa vanema asetäitja
Copy
Manuela Pihlap.
Manuela Pihlap. Foto: Erakogu

Meedial kahtlemata on oma mõju inimkäitumisele, aga Ida-Virumaa elanikel on teised, üsna objektiivsed põhjused olla piirangute vastu, kirjutab Põhja-Tallinna linnaosa vanema asetäitja Manuela Pihlap (KE). 

Targad eestlased ühel pool, vaimupimedad ja valesid infokanaleid jälgivad venelased teisel pool – selline ülimalt lihtne maailm joonistus välja Avo-Rein Terepingi loost, kus ta seletab, miks koroonaviirus Ida-Virumaal nii edukalt levib (PM, 15.12). Täna vaatad vene telekanalit, homme levitad viirust.

Aegadel, kui suurem jagu planeeti kannatab viiruse käes, näeb Tereping vaid üht naela, mille otsa ta kogu oma kõikuva konstruktsiooni kinnitab: ühes Vene telekanalis nägi ta üht saatesarja, kus üks arst suhtub koroonaviirusesse kergemeelselt. Ja sellest piisab, et pöörata kogu maakond samasse, viirust kergemeelselt võtvasse usku. Või nii ta vähemalt usub.

Tõsiasi, et haigus levib ennekõike seal, kus inimesed elavad tihedamalt – paneelmajade rajoonides, mida Ida-Virus, aga ka Lasnamäel on suurel hulgal –, on suhteliselt hästi teada, aga see lihtne fakt jutuks ei tule. Põnevam on omistada kõik erilisele vene eripärale.

Meedial kahtlemata on oma mõju inimkäitumisele, aga Ida-Virumaa elanikel on teised, üsna objektiivsed põhjused olla piirangute vastu. Need on palju lihtsamad: nad ei taha jääda töö ja sissetulekuta. Needsamad mured on inimestel üle Eesti ja üle maailma. Just see, mitte mõni doktor Malõševa, määrab tegelikult inimeste käitumist ja suhtumist.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles