Ajateenijad lubatakse reedest jõulupuhkusele

BNS
Copy
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem.
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem. Foto: Ardi Hallismaa / Kaitsevägi

Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Heremi otsusel saadetakse juuli- ja oktoobrikutse ajateenijad alates reedest jõulupuhkusele.

Tagasi teenistusse peavad ajateenijad naasma 3. jaanuarist vastavalt üksustes kehtestatud korrale või tulenevalt teenistusülesannete eripärast.

Koju on keelatud saata koroonaviirusesse nakatunuid, karantiinis ja isolatsioonis olevaid ajateenijaid. Nemad saavad minna puhkusele vastavalt meditsiiniteenistuse otsustele, kui nad on tunnistatud terveks või kui neil ei ole kindla aja jooksul ilmnenud haigusnähte.

Puhkuselt saabumisel teeb kaitsevägi koroonaviiruse testi neile, kel esinevad haigussümptomid. Vajadusel rakendatakse ajateenijatele isolatsiooni, mille raames kogu üksus osaleb väljaõppes teistest isoleeritult. Samuti võidakse üksustes korraldada ajateenijate saabumine hajutatult, et vältida suure hulga ajateenijate omavahelist kontakti.

Jaanuaris ajateenistusse tulnud sõdurid arvatakse reservi vastavalt seaduses kehtestatud korrale. Üksuste ülematel on õigus nad saata väljaõppe eesmärkide saavutamisel enne reservi arvamist väljaloale või puhkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles