Kas Kalev/Cramo ja Pärnu Sadam saavad ka minimatši võitja välja selgitada?

Ville Arike
, reporter
Copy
Kas peatreener Heiko Rannula ja tema parem käsi väljakul, mängujuht Edon Maxhuni (nr 21) suudavad Pärnu meeskonna tüürida karikafinaali?
Kas peatreener Heiko Rannula ja tema parem käsi väljakul, mängujuht Edon Maxhuni (nr 21) suudavad Pärnu meeskonna tüürida karikafinaali? Foto: Pärnu Postimees

Lõunanaabrite lätlastega kahasse peetava korvpalliliiga Eesti-alagruppi juhivad selge edumaaga BC Kalev/Cramo ja Pärnu Sadam. Ajakava tahtel pidas Kalev VTB Ühisliiga kõrvalt kaks viimast kodust mängu just pärnakatega ning pole välistatud, et kokku saadakse ka pühapäeval Rakveres. See oleks omamoodi sümboolne.

5. detsembril jäid suvepealinlased kodusaalis peale 79:74 ning kümme päeva hiljem juhiti poolajaks 49:43. Duubli asemel tuli aga revanš, sest end leidnud Kalev oli pärast suurt vaheaega selgelt üle ja võitis lõpuks 93:82. Täna ja homme peetakse Virumaa kossupealinnas karikasarja Final Four ning kui Kalev ja Pärnu oma poolfinaali võidavad, saadakse ka jõulukuu minimatši võitja selgitada – nn viigiseisult 1:1 mindaks vastamisi kolmandatki korda.

Selle teostumise teel seisab kaks meeskonda. Kui «suure» Kalevi kaotus «väikesele» kuuluks viimati nimetatu jaoks praegusel hetkel lotovõidu valdkonda, siis pärnakatel on kodusaalis mängiva Tarva näol pureda hoopis kõvem pähkel. Pealtvaatajate tuge virulased küll koroona tõttu nautida ei saa, kuid kuu aega tagasi näidati omavahelises liigamängus Pärnule kõvasti hambaid ja kaotati 72:76.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles