Loe, kuidas õigustavad ennast maskita inimesed (21)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Maski kantakse järjest sagedamini.
Maski kantakse järjest sagedamini. Foto: Elmo Riig

Politsei abistab terviseametit maski kandmise kohustuse ja hajutatuse täitmise tagamisel alates novembri lõpust. Pea kuu jooksul on politsei näinud positiivset pilti: enamik inimestest hoiab enda tervist ning kannab maske.

«Kuu algusest on politseinikud üle Eesti külastanud üle 1600 asutuse ja suhelnud enam kui kümne tuhande inimesega,» rääkis Postimehele PPA vamekomissar Tago Trei. 

Trei sõnul näeb politsei, et maski kannab hinnanguliselt 85 protsenti inimestest ning juhul, kui inimesel endal maski ei ole, annab vajadusel selle politsei, et inimesel oleks võimalik kohe ennast ja teisi viiruse eest kaitsta. «Maskist keeldunuid on tulnud ette, ent valdaval juhul soetatakse mask kas ise, annab selle politsei ja inimene jätkab ostlemist, või lahkutakse poest,» märkis Trei. 

Kui politsei aga näeb, et maski kandmise nõuet rikutakse sihilikult ja see käitumine jääb korduma, siis fikseerivad nad juhtunu asjaolud ja rikkuja isikuandmed ning saadavad info terviseametile. 

«Senised külastused poodides ning keskustes näitavad, et nii hajutamise kui 2+2-nõuded on enamasti täidetud. Kõigis ettevõtetes on olemas ka desinfitseerimisvahendid ja terviseameti teavitusplakatid,» kirjeldas Trei. Ta lisas, et hea näitena on osa poodidest toonud ka välja, kui palju inimesi tohib poes korraga viibida. «Rohkem selgitustööd oleme pidanud tegema väiksemates kauplustes ja tanklates, kus külastajaid võib korraga poes olla küll vähe, kuid kus tuleb tervise hoidmiseks pidada piirangutest samuti kinni,» lausus Trei. 

Ka mupo teavitab maskikandmisest inimesi

Tallinna munitsipaalpolitsei jagab soovitusi kanda maske pealinlastele. «Samuti on meie  piletikontrolöridel kaasas varu maske ja neid ka pakutakse. Eriti tänulikud on maski eest pensionärid,» lausus Postimehele mupo pressiesindaja Meeli Hunt. Tema sõnul näevad ametnikud, et maskide kandmine on juba vaikselt omaks võetud ning järjest rohkem neid ka kantakse.  

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles