Veel nakkavam koroonaviiruse tüvi ohustab Eestit (10)

Carl-Robert Puhm
Copy
Tallinnas käib koroonapiirangute kiuste ostukeskustes jõuluralli ja inimesed teevad pühadesisseoste. Siin pilgeni täis Ülemiste parkla laupäeval.
Tallinnas käib koroonapiirangute kiuste ostukeskustes jõuluralli ja inimesed teevad pühadesisseoste. Siin pilgeni täis Ülemiste parkla laupäeval. Foto: Madis Veltman

Suurbritannias leviv koroonaviiruse tüvi pani nädalavahetusel terve Euroopa kihama. Pärast Briti peaministri Boris Johnsoni teadet viiruse 70 protsenti nakkusohtlikumast variandist hakkasid riigid üksteise võidu Ühendkuningriigiga lennuühendust sulgema. Eile õhtul tegid sama Eesti, Läti ja Leedu.

Sotsiaalminister Tanel Kiige (KE) sõnul on olukord pinev. «Igasugust uut infot Covid-19 kohta tuleb võtta väga tõsiselt. Praegu võib öelda, et uue tüve kohta on küsimusi rohkem kui vastuseid.»

Viroloogiaprofessor Irja Lutsari sõnul on küsimärke tõesti palju. «Praegu ei ole teada, et uus tüvi raskemaid sümptomeid põhjustaks. Selle kohta ilmunud teadusartiklis kirjeldati, et on olemas üks mutatsioon, mis teeb viiruse paremini rakkudesse minevaks,» sõnas Lutsar, kelle sõnul ei tähenda see automaatselt viiruse hõlpsamat levimist inimeselt inimesele.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles