FOTOD Keelust hoolimata maandus Tallinnas Suurbritanniast saabunud reisilennuk (9)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy

Vabariigi valitsuse poolt koroonaviiruse uue tüve leviku tõttu Suurbritanniast saabuvatele lendudele kehtestatud keelust hoolimata maandus täna hommikul Tallinna lennuväljal Londonist saabunud Ryanairi reisilennuk.

«Lend toimus, kuna valitsuse otsus ei jõudnud eile õhtul lendu korraldanud ettevõtteni,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Taivo Linnamägi Postimehele.

Linnamäe sõnul on pühapäeva õhtul kehtestatud piirang mõeldud lennuliinidele, mitte inimestele. «Inimesi lennujaamast me tagasi saatma ei hakka. Kõik, kes tulevad selle lennukiga, peavad andma lennujaamas koroonaviiruse testi ning jääma eneseisolatsiooni,» märkis Linnamägi.

Ta lisas, et Ryanairi lennuk pöördub täna Suurbritanniasse tagasi ning lennujaama andmetel on enamik reisijaid välismaalased, kes soovivad jõuludeks tagasi Ühendkuningriiki minna. «Lennujaama ja PPA töötajad teavitavad neid inimesi check-in'il ja väravas, et nad ei pruugi lähiajal Eestisse tagasi saada.»

Tallinna Lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul sai Ryanairi lennuk maanduda Tallinnas seetõttu, et vajalik aeronavigatsiooniteade ehk NOTAM, mis reguleerib lendude lubamist ja keelamist ning mida väljastab lennuamet, saabus alles täna päeval ning selle saabumise järel tühistatigi kõik Londoni-lennud.

Balti valitsusjuhid otsustasid pühapäeval ühiselt katkestada lennuühenduse Suurbritanniaga tänavuse aasta lõpuni. Otsuse ajendiks on Ühendkuningriigis leviv koroonaviiruse uus tüvi, mida peetakse senisest nakkavamaks.

Olgu lisatud, et täna kell 10.50 ja 12.25 Riias maanduma pidanud Londoni lennud tühistati ja need Lätti ei jõudnud.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles