ETV küsib omavalitsustelt jõulueelsete saadete eest raha (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinna jõuluturg.

 
Tallinna jõuluturg.  Foto: Eero Vabamägi

Jõulude eel eetris olevate ETV «Terevisiooni» saadete kulud maksavad kinni kohalikud omavalitsused.

Eilne «Terevisioon» läks eetrisse Tartu Raekoja platsilt, tänahommikune saade Tallinna jõuluturult ning homme tehakse saadet Rakveres. Saadete tegemise maksab osaliselt kinni eetrisse pääsevate linnade maksumaksja.

Eesti Rahvusringhäälingu, sealhulgas ETV tegevust reguleerib Eesti rahvusringhäälingu seadus, mis keelab muuhulgas igasuguse reklaami, välja arvatud sealsamas nimetatud erijuhud. Aga nagu selgub, polegi tegemist reklaami, vaid sihtotstarbelise projektitoetusega. «Tartu linnavalitsus on maksnud ERRile Tartu erisaate eest sihtotstarbelist projektitoetust 5500 eurot, et tutvustada üldsusele Tartut ja jõuluaegset Valgusküla Tartu Raekoja platsil ning anda koroonapiirangute tingimustes võimalus suuremale osale inimestest Tartu Valguskülast osa saada. Konkreetsete teemade, intervjueeritavate ja saate sisu üle Tartu linnavalitsus otsustusõigust ei omanud,» rääkis Tartu avalike suhete osakonna juhataja Kadri Lees.

Tartust eetrisse läinud eilne «Terevisioon» oli nagu saade ikka. Silma jäi vaid see, et Tartu linnapead Urmas Klaasi intervjueeriti kaks korda.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles