Olla või mitte olla? Kumb oli enne, kas muna või kana? Kas e-sport on ikka sport? Igavikulised küsimused ajavad inimesi pahatihti kahte leeri, kuid tänavu pole kahtlustki, et e-sport on jõudnud rohkemate inimesteni kui varem. Kui koroonapandeemia pani tavaspordile käe ette, siis internetis liikusid mega- ja gigabaidid endise kiirusega ning e-sportlased nautisid tavapärasest suuremat tähelepanu.

Sellest märkimisväärsem on aga fakt, et e-sport põimus koroonaviiruse tõttu senisest rohkem tavaspordiga. Seos suurenes, sest pandeemia tõttu oli vaja täita tohutut sporditühimikku, mida üksikud taasalanud või viiruse kiuste jätkunud võistlused teha ei suutnud. Näiteid on mitu.

Kuulsaim 24 tunni võidusõit Le Mans pidi toimuma tänavu 13. ja 14. juunil. Koroonapandeemia tõttu lükkus võistlus 19. ja 20. septembrile, kuid ega algsel ajal ei jäänud Le Mans kihutamata. Tõsi, seda tehti virtuaalmaailmas, kus oli vormel 1 maailma praeguste ja endiste tähtede Max Verstappeni, Charles Leclerci ja Rubens Barrichello kõrval stardis ka Eesti e-võidusõitja Risto Kappet.

Kommentaarid
Copy