Urmas Reinsalu: Isamaa pole nõrganärvilistele! (24)

Teet Korsten
, reporter
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu
Välisminister Urmas Reinsalu Foto: Postimees

Reedel torkas silma Isamaa erakonna ametniku Juhani Jaegeri kampaania «Lahkuda on lihtne!», millest jäi ühene mulje, et ühendusse Parempoolsed kuuluvad Isamaa liikmed peavad loobuma kas erakonnast või oma ühendusest, kui neile ei sobi abielureferendum. Kuna parempoolseid süüdistatakse ka katses Res Publica suunda kehtestada, küsib Postimees selle omaaegse erakonna taustaga välisministrilt Urmas Reinsalult erakonnasisese konflikti kohta aru.

Tundub, et polariseerumine erakonna sees on nii suur, et pähe tuleb juba ammune – küll täiesti teises olukorras kõlanud – sõnaühend «Isamaasõda». Kas on jälle sõda erakonna sees?

Sõna «sõda» ma kindlasti ei kasutaks. Tegu on olulise väärtusküsimusega ja on selge, et see väärtusküsimus tekitab tõsist poleemikat ka meie erakonna sees. Erakond on ses küsimuses ühe kursi ja seisukoha kujundanud ja on seltskond inimesi, kellele see ei meeldi, kes püüab seda vastustada. Mis kutsub omakorda esile reaktsiooni erakonna teistelt liikmetelt. Tegu on loogilise ahelreaktsiooniga.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles