Pandeemia-jõulude ajal laulavad lähedaste asemel vanakestele jõululaule hingehoidjad (1)

Alexandra Saarniit
Copy
Tegevusjuhendaja jõulukostüümis. Koos hingehoidjatega tuleb neil tänavu ka toast tuppa käia ja jõululaule laulda. Nii mõnelgi on selle peale silmad märjaks läinud.
Tegevusjuhendaja jõulukostüümis. Koos hingehoidjatega tuleb neil tänavu ka toast tuppa käia ja jõululaule laulda. Nii mõnelgi on selle peale silmad märjaks läinud. Foto: Piia Ruber

Ajal, mil jõuluõhtul end kõikide sugulastega ühe laua taha sättida ei ole just kõige vastutustundlikum, kuid on siiski lubatud, ei ole hooldekodude elanikel võimalik ühegi lähedasega füüsiliselt kohtuda. Pandeemia ajal lasub tavapärasest suurem vastutus ja kohustus personalil.

Iru hooldekodu Tallinna lähistel on pandeemia-jõuludeks valmis. Asutuse direktor Jaanika Luus rääkis, et hingehoidjad kehastuvad jõuluvanadeks, kes jagavad sealsetele elanikele jõulukaarte, kommipakke ja muid kingitusi. Jõulukaarte on tulnud sel aastal peaaegu 500 ringis. Meeleolu loob jõulumuusika.

Loomulikult on muserdav, et ei saa hooldekodusse lähedasi vaatama minna, mistõttu püüab personal Luusi sõnul teha kõik endast oleneva, et hooldekodu inimesed ennast iga päev üksijäetuna ei tunneks. «Siin elavad inimesed ei moodusta ühtset gruppi «kurvad ja hüljatud vanurid». Meie elanikud on täisealised üldhooldusteenuse vajajad, tavalised inimesed,» märkis Luus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles