Jõuluröövel Boris Johnson (3)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Täpselt nädal aega tagasi kehastus Johnson jõuluvanaks ja kaitses otsust anda teadlaste vastuseisust hoolimata roheline tuli nn jõululeevendusele. Jõulude kaitsja fassaadi mõranemine ei võtnud kaua ja kõigest kolm päeva hiljem tuli otsus, mida kirjeldati Briti valitsuse pandeemiaaja kõige radikaalsema kannapöördena.
Täpselt nädal aega tagasi kehastus Johnson jõuluvanaks ja kaitses otsust anda teadlaste vastuseisust hoolimata roheline tuli nn jõululeevendusele. Jõulude kaitsja fassaadi mõranemine ei võtnud kaua ja kõigest kolm päeva hiljem tuli otsus, mida kirjeldati Briti valitsuse pandeemiaaja kõige radikaalsema kannapöördena. Foto: Johan Elm

Katteta lubadused ja puudulik koroonastrateegia tegid jõuludele pidurit tõmmanud Ühendkuningriigi peaministrist Boris Johnsonist rahva silmis patuoina.

Brittide vihapurskeid lugedes võiks arvata, justkui oleks peaminister Boris Johnson ise globaalse pandeemia valla päästnud ja vastutaks isiklikult kõigi sel aastal Suurbritanniat tabanud hädade eest.

Viirusega ka ise kevadel intensiivraviosakonnas elu eest võitlust pidanud Johnsonit ei saa loomulikult süüdistada seni üle 67 000 briti elu nõudnud pandeemia puhkemises, küll aga võib mõista rahva pahameelt hüpliku ja kannapöördeid täis koroonastrateegia üle, mille hinnaks on inimelud ja nüüd rohkem kui 16 miljonile inglasele ka jõulud koduseinte vahel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles