Reisifirmad saavad üle pika aja jälle plaane teha

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Inimtühi Tallinna lennujaam. Uuest aastast lennupiirangud leevenevad.
Inimtühi Tallinna lennujaam. Uuest aastast lennupiirangud leevenevad. Foto: Madis Perli

Eesti reisikorraldajad saavad taas teha konkreetsemaid reisiplaane, kuna Euroopa Komisjoni otsusega ei tohi liikmesriigid uuest aastast koroonapiirangutele viidates lennuliiklust piirata.

Pärast pandeemia põhjustatud tagasilööki on reisifirmade tegevust alates mai keskpaigast tugevalt häirinud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi otsus keelata otselende sõltuvalt sihtriikide nakatumisnäitajatest.

Tez Touri turundus- ja müügijuht Svetlana Vertjanova möönis Ühendkuningriigiga seoses, et piirangud võivad tekkida väga ootamatult ning sellega peab tegevust planeerides arvestama. «Hetkel jälgime olukorda ja eeldatavasti jätkame lendudega veebruari keskpaigast,» sõnas ta.

Samas on viiruse leviku tõkestamise meetmed Tez Touri tegevust väga tugevalt mõjutanud. «70 protsenti töötajatest on koondatud ja käive on võrreldes varasemate aastatega peaaegu olematu. Nii nagu Euroopa teadlased, ei pea meie otselende ohtlikuks. Kinnitame, et sügisestest Küprose reisidest pole keegi meie turistidest viirust riiki sisse toonud,» rääkis Vertjanova.

«Meie jaoks on äärmiselt oluline, et valitsus teeks mõistlikke ja tasakaalukaid otsuseid. Näiteks suvel kehtis praegu naeruväärsena tunduv piirangunumber 25 haigestunut 100 000 inimese kohta ja lennud Kreetale keelati ära,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles