Peeter Helme enam kirjanike liitu ei kuulu (11)

Alexandra Saarniit
Copy
Peeter Helme kohtuotsuse ettelugemisel.
Peeter Helme kohtuotsuse ettelugemisel. Foto: Sander Ilvest

Eesti Kirjanike Liidu (EKL) eestseisus otsustas täna Peeter Helme Eesti Kirjanike Liidust välja arvata.

«Eestseisus kogunes pärast EKL liikmete petitsiooni laekumist, et Peeter Helme küsimuses kujunenud olukorrale lahendus leida. Avalikkuse, eelkõige aga kasvava hulga EKL liikmete reaktsioon on tõestanud, et eestseisuse 21. detsembri otsust saatval hukkamõistuavaldusel on kaalu vaid koos Peeter Helme väljaarvamisega,» kirjutas Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev pöördumises liidu liikmete poole.

«Et hoida ära liidu lagunemist ja mainekahju süvenemist, võttis eestseisuse valdav enamus vastu otsuse arvata Peeter Helme EKL liikmeskonnast välja põhikirja punkti 10c alusel. Tänan eestseisuse liikmeid, kes reageerisid kiirelt ja olid kõik valmis olukorra lahendamisega tegelema.»

Kohus mõistis kirjanikule ning ajakirjanikule Peeter Helmele lapse ahvatlemise eest karistuseks aasta ja nelja kuu pikkuse tingimisi vanglakaristuse. Karistust ei viida täide, kui ta ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Teisipäeval teatas Sass Henno ühismeedias, et astub Eesti Kirjanike Liidust välja, kuna liit otsustas oma ridadesse alles jätta lapseealise seksuaalses ahvatlemises süüdi mõistetud Peeter Helme. Samuti teatas liidust lahkumisest Andra Teede. Veel astus liidust välja teatrikriitik Meelis Oidsalu, kelle sõnul võinuks Helme ise tagasi astuda, et ennetada rumala diskussiooni pidamist.

Kirjanike liidu eestseisusesse kuuluvad Tiit Aleksejev, Andrei Hvostov, Maarja Kangro, Doris Kareva, Veronika Kivisilla, Jüri Kolk, Janika Kronberg, Eeva Park, Aare Pilv, Rein Raud, Urmas Vadi, Berk Vaher ja Märt Väljataga.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles