ÜLEVAADE Johnsoni rõõmu varjutab kalurite kriitika ja finantssektori ebakindlus

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Jõululaupäeval kuulutas Ühendkuningriigi peaminister Boris Johnson, et ELiga sõlmitud kaubanduskokkulepe paneb aluse poolte kestvale sõprusele. 
Jõululaupäeval kuulutas Ühendkuningriigi peaminister Boris Johnson, et ELiga sõlmitud kaubanduskokkulepe paneb aluse poolte kestvale sõprusele. Foto: PAUL GROVER/AFP/Scanpix

Briti peaministri Boris Johnsoni sõnul annab jõululaupäeval saavutatud Brexiti-järgne kaubanduslepe Ühendkuningriigi ja Euroopa Liidu (EL) vahel valitsusele võimaluse aidata järjele riigi kehvema käekäiguga piirkondi, kuid samas jääb mitme valdkonna saatus ikkagi õhku rippuma.

«See annab meile aluse uueks sõpruseks ja partnerluseks, mis peaks olema köitev inimestele, kes armastavad Euroopat ja tahavad olla sellega suurepärases suhtes, kes tahavad tunda end sellele lähedasena,» lausus Johnson usutluses The Sunday Telegraphile.

«Aga see peaks olema ka midagi, mida tervitavad inimesed, kes näevad eeliseid majanduslikus ja poliitilises iseseisvuses. Ma arvan, et riik tervikuna on saanud endale uue ja stabiilsema jalge­aluse. See on parem suhe ja see on tervislikum suhe,» lisas Briti peaminister.

Johnsoni kinnitusel on tema konservatiivsel valitsusel selge plaan, kuidas kasutada kätte võidetud vabadust selleks, et ühendada ja ühtlustada ühiskonda ning tagada, et riigi igal osal oleks uutest võimalustest võita.

Samas möönis ta intervjuus, et valdkond, kus kaubanduslepe jätab soovida, on finantsteenused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles