Euromaidani juhti süüdistatakse mõrvas (1)

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Tetjana Tšornovol rääkis meediaga pärast mõrvasüüdistuse saamist 15. detsembril.
Tetjana Tšornovol rääkis meediaga pärast mõrvasüüdistuse saamist 15. detsembril. Foto: Pavlo Bahmut/ZUMA Press/Scanpix

Ühele Euromaidani võtmetegelasele Tetjana Tšornovolile esitati mõrvasüüdistus seoses meeleavalduste ajal süüdatud Regioonide Partei peahoone põlenguga, kus hukkus maja töötaja.

Tšornovol arvab, et süüdistuse taga on Kremli soov Euromaidani mustata ja praeguse presidendi Volodõmõr Zelenskõi isiklik vimm.

«Minu vastu algatati aastaid pärast Euromaidani kohtuasi, mida veab Janukovõtši advokaat,» ütles Tšornovol telekanalile Priamõi Kanal. Naine lisas, et peab jätkuvalt oma suurimaks saavutuseks parlamendis olles Janukovõtši poole miljardi dollari suuruse vara tagastamist riigieelarvesse.

Zelenskõi vimma allikaks peab Tšornovol 2019. aasta presidendivalimistel kirjutatud lugu praeguse presidendi kõrvalehoidmisest ajateenistusest.

Tšornovol on keeldunud kohtus tunnistamast, sest tema sõnul on kogu juhtumi puhul tegu poliitiliselt motiveeritud rünnakuga.

«Tšornovoli näol on tegemist üpriski mitmepalgelise ja -tähendusliku isiksusega Ukraina poliitilisel maastikul,» kommenteerib sündmuste käiku Postimehele Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse tegevjuht ja Ukraina ekspert Dmitri Teperik.

Eksperdi sõnul on Tšornovoli lähikondlased kirjeldanud teda kui pidevalt tähelepanu otsivat ja nautivat isikut, kellele meeldib olla ühiskondlike sündmuste keskel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles