Rea Sepping: metsaraie vajaks kaasamisspetsialiste (3)

Rea Sepping
, maastikuarhitekt (Rohelised)
Copy
Lindora külaplatsi varjualuse taha jääv mets tehakse tuleval aastal poole hõredamaks. Teisipäeval tutvustasid RMK töötajad seda plaani kohalikele elanikele.
Lindora külaplatsi varjualuse taha jääv mets tehakse tuleval aastal poole hõredamaks. Teisipäeval tutvustasid RMK töötajad seda plaani kohalikele elanikele. Foto: Arved Breidaks

Kas te teate Lindora laata? Kui olete Lõuna-Eestist, siis ilmselt teate. See on Eesti kõige vanem järjepanu toimunud laat, kus teede ristil metsa sees kaubeldi ja kaubeldakse iga aasta oktoobrikuus, esimesed kirjalikud teated selle kohta on aastast 1893. See laadaplats või õigemini laadamets asub vääriselupaiga ja maastikukaitseala vahetus läheduses, kirjutab maastikuarhitekt Rea Sepping.

Ühel reedesel pärastlõunal võtsin kätte ja läksin nn kaasavale koosolekule, mille oli korraldanud RMK, et tutvustada plaani Lindora laadaplatsi ümbruse metsad nn aegjärkse raiega maha raiuda. (Aegjärgne raie, mis see on? Otseselt ei toimu kiiret lageraiet, võetakse veidi kauem aega, aga lõppkokkuvõttes jääb plats ikkagi lagedaks.)

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles