Mihkel Kunnus: infantokraatlik valutulestik ühelegi omavalitsusele au ei tee (5)

Mihkel Kunnus
, kolumnist
Copy
Päeva karikatuur
Päeva karikatuur Foto: Urmas Nemvalts

Möödunud nädalal andis Tartu linnavalitsus teada, et «lähtudes terviseameti Lõuna regionaalosakonna ja Lõuna päästekeskuse soovitustest jätab Tartu linn tänavu aastavahetuse ilutulestiku ära. Uusaastaöö ilu­tulestik on alati toonud Tartu kesklinna rohkelt rahvast, kes soovib tulemängu võimalikult lähedalt vaadata. Praegu tuleb aga koroonaviiruse leviku tõttu vältida inimeste suuremaid kogunemisi, et mitte tekitada suuremaid riske nakkuse levikuks». Teade leidis sotsiaalmeedias laialdase positiivse vastureaktsiooni. Eriti tore on lisaklausel, et ilutulestikule eraldatud raha annetatakse Toidupangale. Tõesti, viis pluss, kirjutan kõhklematult alla. Väga mõistlik otsus.

Veelgi enam. Mulle hirmsasti meeldiks, kui see oleks üks ajutisi pandeemiatõkestusmeetmeid, mis muutuks püsivaks, saaks tavaks ka ilma hädaolukorrata tervishoius.

Ühteliitvaid rituaale on kahtlemata vaja, aga need võiksid praeguseks olla veidi arenenumas ja tsiviliseeritumas vormis kui see, millega kaasneb õhku mürgitav lärtsutamine, mis on tõeline piin kõigile linnas elavatele loomadele, eriti koertele ja lindudele.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles