Singirull või salaamirull? Vali ampsud aasta viimaseks õhtuks (1)

Britt Rosen
Copy
Suupistevaagen, kus leidub midagi igale maitsele.
Suupistevaagen, kus leidub midagi igale maitsele. Foto: Mihkel Maripuu

Suurtesse seltskondadesse ega pidusaalidesse pole tänavu vana aasta ärasaatmiseks kohane koguneda, kuid suupisteliuad toovad tuppa pidulikke noote ka siis, kui uut aastat võetakse vastu tüünelt, perega teleri ees.

Milliste suupistetega aasta viimase õhtu vaagnad täita, on suuresti maitse asi, nendib personaalkokk Moonika Lauba, kelle käe all on aastate jooksul sündinud tuhandeid suupisteid nii koduste sünnipäevapidude kui ka suuremate vastuvõttude vaagnatele.

Kes armastab kohalikku klassikat, olgu täidetud mune või singirulle, võib valmistada neid. «Muide, iseäranis singirullid on pika laua pidudel ja vastuvõttudel senini üks nõutumaid suupisteid. Aga palju küsitakse ka rostbiifi ja lihapalle,» ütleb kokk.

Koduköögiski pole retrolikke singirulle keeruline teha ja väiksemale hulgale sööjatele isegi ajamahukas mitte. Tuleb vaid keerata singiviiludesse riivjuustust, küüslaugust ja majoneesist täidis. «Ajaviide, näputöö ja pere üheskoos – tänavusse aastalõppu igati sobivad märksõnad,» tõdeb Moonika Lauba. Muidugi, koka enda hing ihkab lauale pigem uut ja põnevamat maitset. Nii soovitab ta teistelgi vahelduseks singi asendada salaamiga ning täidis segada toorjuustust ja päikesekuivatatud tomatitest. «Saate vahemerelisemad rullid.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles